Baggrund og Vision:
Idéen til at skabe dette bigband opstod på baggrund af samarbejdet mellem André Bak, Aske Drasbæk og Andreas Vetö, om en række forskellige bigband projekter for blandt andet DTU og Velux. Og tager samtidig afsæt i de tre ovennævnte musikeres erfaringer fra andre bigbands, heriblandt Niels Jørgen Steens Monday Night Bigband, DR Bigband, Roger Berg Bigband og mange flere.

Undervejs i dette samarbejde fandt vi ud af, at vi alle tre deler den samme opfattelse af at bigband-genren godt kunne trænge til, at der blev pustet lidt nyt liv i de gamle opfattelser af, hvilken type musik et bigband kan og skal spille.
Derfor opstillede vi en række områder hvorpå Det Ny bigband skal gøre sig gældende:

  • Det Ny Bigband vil gøre op med bigband traditionen som værende et jazzensemble, og i stedet se bigbandet som en besætning, der kan forløse musikalske udtryk, fra forskellige musikgenrer heriblandt populærmusik, klassisk musik og jazz.
  • Det Ny Bigband vil sætte fokus på at øge opmærksomheden på al den gode danske musik, der allerede findes og som hele tiden bliver skabt her i landet. Derudover vil vi arbejde på at udbrede kendskabet til dansk musik i udlandet.
  • Det Ny Bigband vil igennem samarbejde med forskellige solister fra blandt andet populærmusikken arbejde hårdt på at udviske de genremæssige skæl og herigennem appellere til et bredere og større publikum, på spillesteder, hvor der ikke er tradition for bigband musik.
  • Det Ny Bigband vil ikke lade sig trække i den traditionelle genre-retning, men i ethvert givet musikalsk projekt og samarbejde lade musikken trække bigbandet som ensemble i den retning, som musikken byder.

Comments are closed.